Tjänster

Service

Hotell

Flygplatsen har inga hotell. De närmaste hotellen är Radisson SAS Hotel Lisboa (tel: +351(0)2 004 5000) och Holiday Inn Lisbon (tel: +351(0)2 004 4000). För mer information om hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell med mycket bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Det finns ett ganska stort urval av butiker och restauranger. Taxfreeavdelningen är inte särskilt stor. Det finns automater med läsk, choklad och godis på olika platser på flygplatsen. Efter tullen i avgångshallen finns det ett Harrods kafé!

Bagage

Bagagehanteringen är ibland långsam. Disken för upphittade väskor och föremål hittar man på polisstationen i ankomsthallen (tel: +351 (0)21 849 6132).

Information

Det finns informationsdiskar i såväl ankomsthallen som avgångshallen. Vidare finns det en särskild turistdisk i avgångshallen där man kan få hjälp med att boka hotellrum och ordna med transport.

Business

I ankomsthallen finns en lounge: Ícaro Lounge. Efter tullen i avgångshallen finns det två lounger: Apolo Lounge och Ulisses Lounge. Alla lounger har internet, telefon och faxmöjligheter. Dessutom har flera flygbolag sina egna lounger. Lissabons flygplats PR-service (tel: +351(0)21 841 3500) erbjuder hjälp med att organisera möten, konferenser eller presskonferenser.

Handikappade

Portela flygplats är mycket handikappvänlig. Det finns rullstolsramper och anpassade hissar, toaletter och telefoner. Det finns särskilda parkeringsplatser reserverade för handikappade personer nära terminalerna.

Andra tjänster

Flygplatsen har en hjälpstation (ankomsthallen) och skötrum. Vid gaterna i avgångshallen finns det duschar, vilka inte är billiga (nästan € 13.00). Bankomater hittar man på hela flygplatsen och växlingskontor finns också i ankomsthallen och avgångshallen.

Studiebesök

Flygplatsen anordnar studiebesök för barn mellan sex och femton år. Den guidade turen varar ungefär en och en halv timme för en grupp på högst 30 barn. Mer information kan man få av Lissabons flygplats passagerarservice (tel: +351 (0)218 413 500).