Transport

Lokaltransport

Tåg

Lissabons flygplats har ingen tågstation. Det finns planer på att ansluta flygplatsen till Lissabons tunnelbanenät, men detta kommer inte att genomföras förrän i början av 2010.

Bil och buss

Portela flygplats är lätt att nå. Flygplatsen ligger vid A1 som förbinder Lissabon med Porto. Från Cascais/Estoril följer man motorvägen A5. Det är tydligt skyltat till flygplatsen på A1 såväl som på A5 (följ ringväg 2a). Det kan vara lite rörigt att hitta rätt väg och färdriktning mot flygplatsen. Detta kommer att förbättras men för tillfället kommer denna situation inte att förändras.

Det finns en särskild flygbuss (Carris nummer 91, enkel biljett € 1.30) som tar passagerare till Lissabons centrum på 20 minuter. Bussen stannar också vid tågstationen Cais do Sodré.

En annan flygbuss (Scotturb, € 9.00) förbinder flygplatsen med orter som Estoril. Man kan köpa biljett av chauffören på båda flygbussarna.

Vidare finns det stadsbusslinjer (5, 22, 44, 45 och 83) till Lissabon.

Biluthyrning på Lissabon Portela flygplats

I ankomsthallen på Lissabons flygplats hittar man diskar för flera biluthyrningsföretag: AA Castanheira/Budget, Auro Rent, Auto Jardim, Avis, Europcar, Hertz, National/Alamo och Sixt. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns gott om taxibilar vid ankomst- och avgångshallarna. Alla taxibilar har taxameter. En resa till Lissabon kostar omkring tio euros, beroende på trafiken. Under veckoslut, nätter och helger tillkommer en extraavgift på 20 %.

Flygplatsparkering

Det finns två inomhusgarage för korttidsparkering: P1 vid avgångshallen och P2 vid ankomsthallen. P3 är reserverat för långtidsparkering och ligger längre bort. En flygbuss tar en till terminalerna.