Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen. Det närmaste hotellet är Angelo Airport Hotel (tel: +40(0)21 203 6500). Dessutom finns: Hotel Charter Otopeni Airport, som öppnades 2006, RIN Hotel och Confort Hotel (tel: +40(0)21 350 4110) precis vid flygplatsen.

Det finns en välkomstdisk i bagagehallen för resenärer som har bokat rum på Marriott, Intercontinental eller Hilton. För information om fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av olika hotell med bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Det finns ett fåtal snackbarer och restauranger i den internationella avgångshallen. Det finns även flera olika automater där man kan köpa kaffe, te, läsk och snacks. Utbudet av affärer är blygsamt. Det finns bland annat en vinbutik och en affär som säljer rumänska suvenirer.

Bagage

Det finns luckor för borttappade och upphittade föremål i bagagehallen. Det finns olika företag som hanterar bagaget på flygplatsen, beroende på vilket flygbolag man flyger med. Om man reser med Air France, Air Moldova, Alitalia, British Airways, Czech Airlines eller Turkish Airlines kontaktar man Menzies (tel: +40(0)21 204 2675). Om man flyger med Aeroflot, Austrian Airlines, Cimber Air, El-Al, Hemus Air, KLM/Northwest, Continental Airlines, Lot, Lufthansa, Malev, Olympic Airways, Swiss eller SyrianAir kontaktar man Globeground (tel: +40(0)21 204 1043). Om man flyger med något annat flygbolag eller för allmän information om bagage kontaktar man Tarom (tel: +40(0)21 201 4976).

Information

I båda terminalerna finns det informationsdiskar som också är tillgängliga via de allmänna telefonnummerna (tel: +40(0)21 204 1200) och (tel: +40(0)21 204 1210).

Business

VIP-loungen har faciliteter för affärsresande som till exempel fax, kopiering och internet. Information finns tillgänglig genom det allmänna telefonnumret. Omfattande faciliteter och mötesrum hittar man på Golden Tulip Sky Gate Hotel (se Hotell).

Handikappade

Flygplatsen är mycket handikappvänlig. Det finns rullstolsramper, anpassade hissar och toaletter.

Andra tjänster

Det finns en bank (Rumänska utvecklingsbanken) i den internationella ankomsthallen och i avgångshallen finns det bankomater och växelkontor. Det finns ett postkontor i den internationella avgångshallen. På första våningen i avgångshallen finns det ett internetcafé. Dessutom finns det en frisörsalong och ett apotek. I avgångshallen och ankomsthallen finns det speciella telefoner från vilka man kan ringa för att direkt begära första hjälpen.