Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ännu ingen tågförbindelse till flygplatsen. Det finns planer på att bygga en lättågsförbindelse till den Norra Stationen i Bukarest.

Bil och buss

Flygplatsen ligger vid den viktigaste nationalvägen, DN 1, som går från flygplatsen till huvudstaden. Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Det finns en speciell buss som går från flygplatsen till centrum av Bukarest. Även om den kallas 783 Expresslinje så är den inte så snabb på grund av att den har många hållplatser. Resan till centrum tar ungefär 60 minuter. Bussen avgår var 15:e minut från båda terminalerna.

Biluthyrning på Bukarest flygplats

I ankomsthallen har följande biluthyrningsföretag diskar: Budget, Europcar och Hertz. Man kan även boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxi, Fly Taxi, utanför båda terminalernas ankomsthallar (tel: +40(0)21 201 9440). Priset är 2 RON per kilometer. Det finns även billigare minibussar som man kan dela med andra passagerare. Det finns en speciell taxidisk i den internationella ankomsthallen. Om man har klagomål angående taxi kan man vända sig till flygplatspolisen (tel: +40(0)21 201 3242).

Flygplatsparkering

Flygplatsen har ett enhetligt parkeringspris. Man betalar 2 RON för 30 minuter. För vidare information om parkering (tel: +40(0)21 201 3374).