Transport

Lokaltransport

Tåg

Aeroexpress förbinder flygplatsen med tågstationen Belorussky i Moskva. Resan tar 35 minuter. 

Bil och buss

Sheremetyevo flygplats ligger 2,9 mil nordväst om Moskva. Restiden mellan flygplatsen och den ryska huvudstaden tar omkring trettio minuter utanför rusningstid, men under rusningstid kan det lätt ta upp till två timmar. Med hyrbil tar man Leningradskiy Prospekt från centrum i den ryska huvudstaden mot nordväst. Vägen ansluter till Leningradskiy Shosse (motorväg M3) som leder till flygplatsen. Avfarten mot flygplatsen är tydligt skyltad. 

Buss 851 och 851e (expressbuss) förbinder Sheremetyevo flygplats med tunnelbanestationen Rechnoi Vokzal i Moskva. Buss 817 går till tunnelbanestationen Planernaya. Man kan också ta sig till de här två tunnelbanestationerna med minibuss (marshrutka).

Biluthyrning Moskva Sheremetyevo flygplats

Man hittar biluthyrningsdiskarna i ankomsthallen i terminal F. Det finns bara ett biluthyrningsföretag på Moskva Sheremetyevo flygplats: Hertz. För de flesta hyrbilarna måste föraren vara minst 25 år och ha minst ett års erfarenhet av att köra bil. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Det finns två taxibolag på Sheremetyevo flygplats. Vid utrikesterminalen F hittar man taxi som tillhör Transparking. De har fasta avgifter. En resa till Moskvas centrum kostar 1 800 rubler. 

Flygplatsparkering

Det finns gott om parkeringsmöjligheter på Moskva Sheremetyevo flygplats. Långtidsparkeringarna hittar man till höger om infartsvägen till flygplatsen. Det finns ett parkeringshus för korttidsparkering framför terminal F. På flygplatsens webbsida finns en karta som visar de olika parkeringsplatserna.