Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen.

Bil och buss

Flygplatsen ligger 1,8 mil från centrum av Belgrad, vid motorvägen E70, Belgrad–Zagreb. Om man kommer från huvudstadens sydvästliga utkanter eller från orter i västra Serbien kör man i riktning mot Zagreb och efter två kilometer i riktning mot Obrenovac. Från andra destinationer kör man i riktning mot Belgrad.

Särskilda flygbussar avgår varje timme från flygplatsen till torget Slavija i centrum av Belgrad, via torget Fontana och centralstationen. En biljett kostar 160 DIN. Busslinje 73 går också till stadens centrum. En biljett kostar 65 DIN.

Biluthyrning på Belgrad Nikola Tesla Airport

Det finns ett mycket stort antal biluthyrningsföretag på flygplatsen. Bland dessa finns de stora bolagen: Avis, Budget, Hertz och Sixt. Man kan även hyra en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxi utanför ankomsthallen. En resa från flygplatsen till centrala Belgrad har ett fast pris på 700 DIN eller 9 €. Detta gäller för officiella taxiförare som känns igen på sina blåa, ovala registreringsskyltar och genom att de har Belgrads vapensköld på taket. Många illegala taxiförare går omkring i den internationella ankomsthallen. De flesta av dem begär ett pris som är tre gånger högre än det officiella priset!

Flygplatsparkering

Det finns ett parkeringsgarage för långtidsparkering. Nära terminalen finns det ett stort parkeringsområde för korttidsparkering. Information om avgifter kan fås genom det allmänna telefonnumret.