Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på Ljubljana flygplats. Det närmaste boendet är det enkla Hotel Penzion Jagodic‎ (tel: +386(0)4 252 1333). Ljubljanas centrum har ett stort utbud av hotell, däribland Grand Hotel Union Business (tel: +386(0)1 308 12 70), Ahotel Ljubljana (tel: +386(0)1 429 1598) och det attraktiva Antiq Hotel (tel: +386(0)1 421 3560). För fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser. 

Butiker och restauranger

I det nybyggda Commercial Hall hittar man ett stort antal restauranger, kaféer, (snack) barer och butiker. Utöver de vanliga taxfreeprodukterna kan man också köpa traditionella slovenska produkter. 

Bagage

Man kan inte förvara sitt bagage på Ljubljana flygplats. För information om borttappade föremål vänder man sig till flygplatspolisen. Man kan också få sitt bagage inplastat. 

Information

Det finns en informationsdisk i avgångshallen för förfrågningar om Ljubljana flygplats, flygtider och flygplatstjänster. I ankomsthallen hittar man flera resebyråer samt turistbyrån. 

Business

Ljubljana flygplats har en Business Lounge, en VIP-Lounge, ett stort mötesrum och ett konferensrum. Mer information och bokningar via telefonnummer +386(0)4 2061 414.

Det finns förslag på att bygga en stor företagspark och konferenscentrum (Aeropolis) norr om flygplatsen, men det är inte helt klart när dessa planer kommer att genomföras. 

Handikappade

Ljubljana flygplats är utmärkt handikappanpassad. Det finns rullstolsramper, anpassade hissar och toaletter samt lågt placerade telefoner. 

Andra tjänster

Man hittar banker, växlingskontor och bankomater utspridda över terminalerna. Första hjälpen-kontoret kan man nå via telefonnummer +386(0)4 2061 641. Det finns också lekområden för barn, massageinstitut och trådlöst internet (Wi-Fi) är gratis. Dessutom finns det några internetkiosker.