Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Ljubljana flygplats. Det finns emellertid förslag på att anlägga en järnvägsförbindelse med både huvudstaden och Kranj.

Bil och buss

Flygplatsen ligger 2,6 mil norr om Ljubljana och är lätt att nå med hyrbil. Flygplatsen ligger utmed motorvägen A2 (E61) från Ljubljana till Kranj. Avfarten mot flygplatsen är tydligt skyltad.

Det finns bussförbindelser mellan busstationen på flygplatsen och Ljubljana och Kranj. Det finns också en flygbuss som tar en snabbare till den slovenska huvudstadens centrum. 

Biluthyrning Ljubljana flygplats

Man hittar biluthyrningsföretagens diskar i ankomsthallen. Åtta biluthyrningsföretag finns på Ljubljana flygplats: Atet, Avant, Avis, Budget, Dollar, Europcar, Hertz och Sixt. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Taxibilar (tel: +386(0)59 060 777) står uppradade framför ankomsthallen. En taxiresa till Ljubljanas centrum är dock inte billig: man kan räkna med att betala åtminstone 45 euro. Aktuella avgifter hittar man på webbsidan Airport Taxi, där man också kan boka en taxi. 

Flygplatsparkering

Parkeringshus P1 ligger mitt emot terminalen. Man betalar omkring 2 euro per timme. På långtidsparkeringen utomhus betalar man 10 euro per dag för de första tre dagarna, och därefter 5 euro per dag.