Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen, men Bizkaibus går till buss- och järnvägsstationen i Bilbao. Tåg avgår dagligen från Bilbao till stationen Chamartín i Madrid, samt till ett fåtal andra platser i omgivningen.

Bil och buss

Flygplatsen ligger 1,2 mil norr om Bilbao i distriktet Loiu. Från flygplatsen följer man BI-631 söderut. Denna väg ansluter till N-637 norr om Bilbao, där det finns olika avfarter till staden. Väster om staden har vägen en anslutning till A8, motorvägen som går längsmed Spaniens norra kust.

Bizkaibus A-3247 avgår en gång i halvtimmen till centrum av Bilbao. Resan tar ungefär 45 minuter. Ytterligare information kan fås per telefon (tel: +34(0)902 222 265). Från busstationen i Bilbao (TermiBus) finns det regelbundna förbindelser till Santander (90 minuter), San Sebastian (60 minuter) och bussterminalen på Avenida de las Americas i Madrid (4-5 timmar).

Biluthyrning på Bilbao flygplats

På Bilbao flygplats finns det fyra biluthyrningsföretag: Avis, Europcar, Hertz och National Atesa. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxi utanför ankomsthallen (tel: +34(0)944 800 909). En resa till centrum av Bilbao tar ungefär 20 minuter och kostar omkring 20 €. En resa till Getxo kostar 25 €.

Flygplatsparkering

Det finns en stor allmän parkeringsplats där man betalar 0,50 € för den första halvtimmen, 0,70 € för den andra halvtimmen och 12 € per dag. Från den femte dagen kostar det 9,60 € per dag att parkera. Nära terminalen finns det en liten parkeringsplats som tar ut högre avgifter. Man betalar 1,20 € för den första halvtimmen och därefter 1,80 € per halvtimme.