Madrid flygplats: Madrid Barajas flygplats (MAD)

Madrid Barajas flygplats

Madrid Barajas flygplats är den största i Spanien och den flygplats som är viktigast för den spanska huvudstaden. Det finns två andra flygplatser i Madrid (Torrejon och Cuatro Vientos), men de är mindre betydelsefulla. Det är en trafikerad flygplats som tog emot över 40 miljoner passagerare 2005.

2006 började flygplatsen att bygga ut två delar: en landningsbana och en ny supermodern terminal (T4), liksom en satellitterminal (T4S). Med dessa nya terminaler kan Madrid Barajas växa och ta emot 70 miljoner passagerare om året. Dessa nya terminaler är viktiga för flyg mellan olika kontinenter. Det finns ett automattåg mellan T4 och T4S som går varannan minut under rusningstimmarna. En flygbuss går också till de äldre terminalerna.

Flygningar till och från europeiska länder använder terminal 1 (inte Iberias flygningar) eller terminal 2 (Iberias flygningar). Terminal 3 används för inrikesflygningar. Förutom för flygningar mellan olika kontinenter används T4 också för flygningar som hanteras av Oneworld (inklusive British Airways).

Flygplatsen ligger 1,3 mil nordöst om Madrid.

Adress

Madrid Barajas flygplats
28042 Madrid
Spanien

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: MAD
ICAO flygplatskod: LEMD

Kontakt

Kontakt

Adress

Madrid Barajas flygplats
28042 Madrid
Spanien

Telefon, fax, e-post

Telefon: +34(0)913 936 000
Fax: +34(0)913 936 204
E-post: clientesmad@aena.es

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: MAD
ICAO flygplatskod: LEMD

Webbsidor