Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inget direkttåg till flygplatsen. Reus järnvägsstation är belägen endast ett fåtal kilometer från flygplatsen. Nästan varenda kuststad på Costa Dorada har sin egen järnvägsstation. Salou, Cambrils, Tarragona, Mont Roig de Camp, Calafell och Torredembarra ligger längs järnvägsspåret till Barcelona. Det finns även en busslinje som går från Reus flygplats till Barcelonas största järnvägsstation, Estació de Sants (se nedan).

Bil och buss

Flygplatsen är belägen vid N-420 (T11), omkring 1,4 mil från Tarragonas centrum.

Ett flertal bussar avgår från flygplatsen (utanför ankomsthallen). Till exempel så finns det en buss till Barcelona, Hispano Igualadina (tel. +34(0)902 447 726). På en och en halv timme tar man sig till stadens järnvägsstation Estació de Sants eller till Plaza Maria Christina. Biljetter säljs på bussen. Det finns även en buss till Tarragona och bussar till semestermålen Salou och Cambrils.

Buss 50 går till exempel till Reus bussterminal och Renfe järnvägsstation. Bussen avgår i samband med ankomst av flygningar. För mer information, vänligen besök Reus Transports webbsida eller kontakta (tel. +34(0)977 300 006).

Biluthyrning på Reus flygplats

Det finns ett flertal biluthyrningsföretag på flygplatsen: AriquaCrown, Avis, Europcar, Hertz och Sol-Mar. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. Denna webbsida jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar finns tillgängliga utanför ankomsthallen. En resa till Reus kostar ungefär 18 EUR och till Tarragona omkring 30 EUR. Man kan även boka taxi med Taxi Reus (tel. +34(0)977 345 050).

Flygplatsparkering

Flygplatsen har omkring 500 parkeringsplatser. Att parkera på flygplatsen är inte dyrt. Den maximala avgiften för att parkera i upp till fyra dagar är 8,90 EUR. Efter fyra dagar kostar det 7,10 EUR per dag.