Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns fortfarande ingen tågförbindelse till flygplatsen, men arbete har utförts för att göra en anslutning till Glasgow centralstation, som stod klar 2008. För närvarande ligger den närmaste stationen på Gilmour Street i Paisley, 3 kilometer från flygplatsen. Man kommer dit med busslinje nummer 60. Från denna station går det tåg till Glasgow centralstation.

Bil och buss

Flygplatsen ligger vid den viktiga motorvägen M8 (avfart 29).

Busslinjerna 905 och 950 går till Glasgow centrum. Dessa bussar stannar vid järnvägsstationerna Glasgow Central och Queen Street, samt vid busstationen Buchanan. Linjerna 901 och 906 går till Port Glasgow.

Biluthyrning på Glasgow internationella flygplats

I ankomsthallen har följande biluthyrningsföretag diskar: Alamo, Avis, Europcar, Hertz och National. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar finns utanför ankomsthallen. En skylt med priserna hänger i början av taxikön. Man får räkna med att en resa till Glasgows centrum kostar 18-20 £. Information om taxi kan fås via Cabfly (tel: +44 (0)141 848 4588).

Flygplatsparkering

Det finns ett parkeringsgarage precis bredvid terminalen som kostar 11 £ per dag. På området för långtidsparkering kan man parkera för 5,50 £ per dag. En speciell buss går mellan detta parkeringsområde och terminalen. Man får rabatt på avgifterna på alla parkeringsplatser om man bokar parkeringsplats online. Det finns en webbplats med en förteckning över flygplatsens parkeringar. Den har en tjänst som jämför priser mellan olika parkeringsmöjligheter på Glasgow flygplats.