Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen, men det finns planer på att bygga ett hotell med 150 rum. Det närmaste hotellet är Marriott South (tel: +44(0)151 494 5000), som har installerats i flygplatsens gamla terminal. Express Holiday Inn (tel: +44(0)845 345 0000) ligger 1,5 kilometer från flygplatsen. För information om fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av olika hotell med bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Det finns ett rimligt antal butiker och restauranger, men samma sak har skett som när det gäller parkeringsplatserna. Flygplatsen har inte lyckats hålla jämna steg med det växande antalet passagerare. Om ens plan anländer sent till flygplatsen så är de flesta butiker och restauranger stängda.

Bagage

För borttappade och upphittade föremål kan man vända sig till servicedisken på bottenvåningen. Man kan också förvara sitt bagage där.

Information

Det finns allmänna informationsdiskar på varje våning. Information om flygningar finns tillgänglig per telefon (tel +44(0)870 108 8484). Dessutom har turistbyrån, Liverpool Tourist Board (tel: +44(0)906 680 6886), en disk på bottenvåningen.

Business

Businesscentret "The Cavern Suite" ligger på den första våningen. Det är ett rum som kan iordningställas på olika sätt med plats för 30-80 personer. Dessutom finns det ett fåtal mindre kontor och mötesrum att hyra. För vidare information (tel: +44(0)151 907 1510).

Halewood International Executive Lounge kan användas av alla som är villiga att betala en avgift på 16,95 £. Man får rabatt om man bokar online.

Handikappade

Flygplatsen är mycket handikappvänlig. Det finns rullstolsramper, anpassade hissar, toaletter och telefoner. Det finns också parkeringsplatser reserverade för handikappade. Rullstolar finns tillgängliga hos servicedisken vid efterfrågan.

Andra tjänster

Det finns flera olika växelkontor (Travelex) och bankomater i terminalen. På andra våningen finns det datorer med internetanslutning och det finns trådlöst internet i hela terminalen. Liverpool flygplats har ett utomordentligt bönerum på andra våningen. "Regnbågsträdgården" på andra våningen är en unik plats som fortsätter att växa allt eftersom fler människor planterar växter här. Flygplatsen har flera olika sorters guidade rundturer, allt från vanliga rundturer till speciella rundturer för personer som studerar företagsledning (tel: +44(0)151 907 1640).