Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse, men 2006 öppnades en ny järnvägsstation, inte långt från flygplatsen, South Parkway. Det går speciella bussar till denna station från terminalbyggnaden. Det går även bussar från terminalen till stationen Lime Street i centrum av Liverpool.

Bil och buss

Flygplatsen ligger 1,5 mil sydväst om stadens centrum och kan enkelt nås från följande tre motorvägar: M53 (avfart 5), M56 (avfart 12) och M62 som är ansluten till flygplatsen via A561. Vägen till flygplatsen är tydligt angiven på trafikskyltar.

Bussen Airlink 500 avgår en gång i halvtimmen till centrum av Liverpool. Bussen stannar vid stationen Norton Street Coach, från vilken bussar från bussbolaget National Express avgår, samt vid järnvägsstationen Lime Street. Airlink 700 går till Manchester. Dessutom finns det flera olika lokalbussar som upprätthåller förbindelser mellan flygplatsen och Liverpools centrum. Linje N86 har en hållplats vid järnvägsstationen South Parkway.

Biluthyrning på Liverpool John Lennon flygplats

På bottenvåningen har följande biluthyrningsföretag diskar: Avis, National, Europcar, Enterprise och Hertz. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilarna stannar precis utanför terminalbyggnaden. En resa till centrum av Liverpool tar ungefär 20 minuter och kostar cirka 15 £. En resa till Manchester kostar ungefär 55 £.

Flygplatsparkering

På grund av det växande antalet passagerare finns det inte tillräckligt med parkeringsplatser på Liverpool flygplats. Även om man har anlagt ytterligare 2000 parkeringsplatser så kämpar flygplatsen fortfarande med parkeringsproblem. Det finns planer på att bygga ett nytt parkeringsgarage, men fram till dess är det bäst att boka parkeringsplats online. Då garanteras man en parkeringsplats och får dessutom rabatt. Om man inte bokar i förväg kostar det 49 £ i veckan att parkera. Om man bokar minst sex dagar i förväg kostar en veckas parkering 31,90 £. För information om parkering via telefon (tel: +44(0)870 013 4999).

Man bör veta att passagerare inte kan bli avsläppta framför ingången. Man måste använda området för korttidsparkering.

Flygplatsen har en webbsida med en förteckning över olika parkeringsplatser. Den har en tjänst som jämför priser mellan olika parkeringsmöjligheter på Liverpool flygplats.