Tjänster

Service

Hotell

Det finns två hotell på flygplatsen. En flygbuss går till Hilton London Stansted (tel: +44(0)1279 680 800). Det nya Radisson SAS hotel når man på två minuter från terminalen via en täckt gångbana. Det finns en disk i ankomsthallen för hotellbokningar (tel: +44(0)1279 661 220). För fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell med mycket bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Det finns ett stort utbud av restauranger, barer, kaféer och affärer på Stansted flygplats, både för besökare och för resenärer.

Bagage

I ankomsthallen finns det ett kontor där man kan förvara bagage (tel: +44(0)1279 663 213 i upp till 6 timmar för £4 per väska, 6 till 24 timmar £4.50 per väska. Därefter kostar det £4.50 per dag). Kontoret för förlorade och upphittade väskor och föremål (tel: +44(0)1279 663 293) hittar man i zon G bredvid affären Monsoon.

Information

Det finns en informationsdisk i ankomsthallen. Där kan man fråga om ankomst- och avgångstider samt allmänna transportmedel. Man kan också kopiera och skicka och ta emot fax. Speciella telefoner som finns överallt i terminalen är direktkopplade till informationsdisken.

Business

United Business Centre (+44(0)870 049 3333) ligger nära terminalen. Där finns kontor och mötesrum för 2-30 personer, utrustade med bredband, telefon och fax. Sekreterarhjälp finns också tillgänglig.

Andra affärsfaciliteter hittar man på hotellen på flygplatsen. Hilton erbjuder stora mötesrum (upp till 300 personer) och Radisson SAS hotell har 26 rum som kan sättas ihop (max 400 personer).

Servisair Executive Lounge är tillgänglig för alla passagerare (ekonomiklasspassagerare måste betala inträde).

Handikappade

Flygplatsen är fullständigt handikappanpassade. Det finns rullstolsramper och anpassade toaletter, hissar och telefoner. Vidare har flygplatsen hörslingor och texttelefoner. Det finns parkeringsplatser nära terminalen som är reserverade för handikappade personer.

Observera att alla tåg är anpassade för rullstolsbundna men de flesta bussarna till och från Stansted är det inte!

Andra tjänster

Man kan tillkalla hjälpstationen via speciella telefoner (se Information). Det finns ett flertal bankomater, växlingskontor och banker. Trådlöst internet finns överallt i terminalen. Det finns också ett fåtal datorer med internetanslutning. Dessutom finns det ett tyst rum.