Tjänster

Service

Hotell

Det finns inget hotell på East Midlands flygplats. Bland hotellen i närheten finns Thistle East Midlands Airport Hotel (tel: +44(0)871 376 9015), Express by Holiday Inn (tel: +44(0)1509 678 000) och Hilton East Midlands Airport Hotel (tel: +44(0)1509 674 000). För information om fler hotell och för att boka online kan man gå till Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser. 

Butiker och restauranger

East Midlands flygplats har ett ganska brett utbud av restauranger, caféer, (snack) barer och butiker, inklusive stora taxfreeaffärer.

Bagage

Det finns ingen bagageförvaring på East Midlands flygplats. Det finns en disk för förlorade och upphittade föremål i ankomsthallen.

Information

För frågor angående East Midlands flygplats, flygtider och tjänster på flygplatsen kan man vända sig till informationsdisken i centralhallen. 

Business

Man kan faxa och kopiera vid informationsdisken, men East Midlands flygplats erbjuder inga andra businessfaciliteter. Sådana finns tillgängliga på hotell för affärsresande i närheten av flygplatsen (se Hotell).

Handikappade

East Midlands flygplats är utmärkt anpassad för handikappade. Det finns rullstolsramper, anpassade hissar och toaletter, lågt hängande telefoner och faciliteter för den som har nedsatt hörsel. Det finns även platser reserverade för handikappade på parkeringsplatsen för korttidsparkering. Om man behöver assistens kan man ringa det centrala telefonnumret +44(0)871 919 9000.

Andra tjänster

Det finns växelkontor och bankomater i centralhallen. I flygplatsens nordvästra del ligger det ett friluftsmuseum där historiska flygplan finns utställda.