Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen järnvägsförbindelse till East Midlands flygplats. Den närmaste järnvägsstationen är East Midlands Parkway, som ligger över sex kilometer från flygplatsen. Tidigare fanns det en speciell buss som gick direkt till denna station, men den har tagits bort.

Det finns planer på att höghastighetståget (vilket håller på att byggas) från London Euston till norra England ska gå via flygplatsen.

Bil och buss

East Midlands flygplats är belägen mellan Derby, Leicester och Nottingham. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil, tack vare närheten till motorvägarna M1 och M42. Från Nottingham kör man via A52 till M1. Vägen till flygplatsen är tydligt angiven på alla vägar.

Det finns ett flertal bussförbindelser till platser i närheten. Bussbolaget Skylink går till och från Leicester, Nottingham, Derby, Loughborough och Coalville.

Biluthyrning East Midlands flygplats

Biluthyrningsföretagets diskar finns i ankomsthallen. Det finns sex biluthyrningsföretag på East Midlands flygplats: Avis, Enterprise, Europcar, Hertz och National/Alamo. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Checker Cars-taxi är det enda taxibolaget som är tillåtet på flygplatsen och det finns utanför ankomsthallen. En resa till Derby eller Nottingham kostar ungefär 30 pund, till Leicester kostar det lite till.

Flygplatsparkering

På korttidsparkeringsplatsen betalar man £2,20 för den första halvtimmen och därefter £4 per timme. På långtidsparkeringsplatsen är avgifterna £27 för den första dagen, £13 för den andra dagen och därefter £10 per dag.