Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inga tåg på Aruba.

Bil och buss

Flygplatsen ligger sydost om Oranjestad, Arubas huvudstad. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil då den ligger precis vid öns huvudväg. 

Det finns en busstation nära terminalen. Arubus (tel: +297 5827 089) har flera linjer som förbinder flygplatsen med andra platser på Aruba.

Biluthyrning Aruba flygplats

Mitt emot ankomsthallen finns det en rad biluthyrningskontor. På Aruba flygplats kan man hyra bil av inte mindre än tio företag, däribland lokala och internationella biluthyrare såsom Avis, Budget, Hertz och National. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Taxi (tel: +297 5875 900) hittar man utanför ankomsthallen. Man har fasta avgifter till flera olika resmål. Priserna är tydligt angivna på skyltar. 

Flygplatsparkering

Det finns en parkeringsplats utanför terminalen. Det finns inga separata kort- och långtidsparkeringar. Man betalar 3 arubanska floriner per timme. Dagsavgiften är 30 floriner för de första två dagarna, därefter 15 floriner per dag.