Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen. Längs vägen mellan flygplatsen och San José finns det flera hotell, bland annat Marriott, på 3 kilometers avstånd (tel: +506 298 0000), Hampton Inn & Suites, på 1 kilometers avstånd (tel: +506(0)436 0000), Hotel Aeropuerto (tel: +506(0)442 0354) och Los Volcanes Bed & Breakfast (tel: +506(0)441 0525).

Butiker och restauranger

Det finns ett begränsat utbud av affärer. De flesta av dem är souveniraffärer. Om man vill få något att äta och dricka är man hänvisad till någon av snabbmatskedjorna som till exempel Burger King, Church's Chicken eller Papa John's, vars priser är ganska höga.

Bagage

Bagagehanteringen är inte särskilt effektiv. Man måste ofta vänta en halvtimme eller längre innan de första resväskorna dyker upp på bagagebandet, särskilt om ens flygplan anländer efter 18.00. Det finns en disk för borttappade och upphittade föremål i ankomsthallen. Det finns ingen bagageförvaring.

Om man flyger med de små flygplan som tillhör de costaricanska flygbolagen Nature Air och Sansa får man räkna med strikta bagagegränser. Man får bara lov att ta med sig 11 kilo per person. Tungt bagage avvisas

Information

I ankomsthallen finns det en allmän informationsdisk och flera luckor som sköts av resebyråer och researrangörer.

Business

Det finns inga businessfaciliteter. Ägaren, Alterra, planerar att bygga en businesslounge med begränsade affärstjänster.

Handikappade

Terminalen är ganska handikappanpassad. Det finns anpassade toaletter och hissar. I den nya terminalen kommer det att finnas mer service för handikappade resenärer.

Andra tjänster

De finns tre bankomater i terminalen, en vid boardingrum 4, en i den internationella ankomsthallen och en vid utgången, utanför byggnaden. Man bör bara växla en liten summa pengar på växelkontoret i ankomsthallen, eftersom växelkurserna på flygplatsen är mycket ofördelaktiga i jämförelse med växelkurserna på bankerna i centrum. Det är bra att be om mindre valörer (upp till 20 dollar) eftersom större belopp ofta inte accepteras.