Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen.

Bil och buss

Flygplatsen ligger vid Autopista General Cañas som leder till San José. Utanför ankomsthallen avgår bussar från bussbolaget TUASA (tel: +506(0)442 6900) till San José. Ibland måste man byta buss när man ska till stadens centrum. Alla bussar från San José till Alajuela och tvärtom gå förbi flygplatsen, men man måste säga till busschauffören när man vill gå av. Detta gäller också på långdistansbussarna som går på motorvägen Pan-American från Liberia och Monteverde.

Biluthyrning på San Jose flygplats

På San Jose flygplats har åtta biluthyrningsföretag diskar. Några av dessa är lokala företag. Välkända internationella företag är: Alamo, Europcar and Budget. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Flygplatsens officiella taxibilar är orange. Man kan köpa en biljett till dessa taxibilar i kiosken i ankomsthallen. Andra officiella taxibilar (röda med gula trianglar) har en taxameter (maría) och deras priser är lägre. En resa till San José kostar mellan 12 $ och 15 $. Man bör undvika "colectivos" (minibussar) som ofta transporterar så många människor som möjligt till flera olika hotell. Det är inte bara trångt, utan man får också sitta i bussen under lång tid. De taxichaufförer som inte är officiella tar ibland mindre, men ofta mer, betalt än det gällande priset. Man kan köpa biljetter i en av kioskerna i ankomsthallen.

Flygplatsparkering

Det finns ingen information tillgänglig.