Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på Punta Cana flygplats, men flygplatsen ligger i närheten av stranden där man hittar många semesteranläggningar. Boenden nära flygplatsen är bland annat Club Med Punta Cana (tel: +809 686 5500), Punta Cana Resort & Golf Club (som ägs av Punta Cana Group som också driver flygplatsen, tel: +809 959 2262) och Be Live Grand Punta Cana‎ (tel: +809 686 9898). För fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser. 

Butiker och restauranger

Det finns bara några få butiker och mat- och dryckställen på flygplatsen. Mitt emot terminalen finns det dock ett stort köpcentrum, snarare en marknad, med ett stort utbud av både lokala produkter och internationella märken. 

Bagage

Man kan inte förvara sitt bagage på Punta Cana flygplats. Det finns en disk för förlorat och upphittat bagage nära bagagebanden. 

Information

I centralhallen finns det en informationsdisk för förfrågningar om Punta Cana flygplats, flygtider och flygplatstjänster. Där finns också resebyråer. 

Business

Det finns ingen VIP-lounge på Punta Cana flygplats men det finns en VIP-terminal. Den är avsedd för de som anländer eller avreser med privatflyg. De stora hotellen och semesteranläggningarna i den här delen av Dominikanska republiken är främst riktade mot turister. Det finns några stora utrymmen, men dessa används främst för fester, bjudningar och bröllop. 

Handikappade

Alla faciliteter på Punta Cana flygplats finns på bottenvåningen och är lättillgängliga för handikappade. Det finns rullstolsramper och anpassade toaletter. 

Andra tjänster

I centralhallen finns det växlingskontor och bankomater. Dessutom finns det en liten lekplats för barn och ett apotek. Det finns också internetkaféer och trådlöst internet (Wi-Fi).