Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Punta Cana flygplats.

Bil och buss

Punta Cana flygplats ligger på ostkusten på Dominikanska republiken, mellan stränder och semesterorter. Om man kommer norrifrån kan man nå flygplatsen i hyrbil via motorvägen Cap Cana, söderifrån tar man Boulevard Hotelero. Båda vägarna anknyter till Carretera Aeroporto till flygplatsen

Bussar tycks avgå från flygplatsen till resmål på kusten, men de går väldigt sällan. 

Biluthyrning Punta Cana flygplats

Man hittar biluthyrningsföretagens diskar i ankomsthallen. Flera biluthyrningsföretag finns på Punta Cana flygplats, däribland internationella företag såsom Avis, Budget och Hertz, men också några lokala biluthyrare. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

De flesta som anländer till Punta Cana flygplats har organiserat sin transport via sitt hotell. Om man inte har gjort detta kan man hitta taxibilar utanför ankomsthallen. De har fasta avgifter för olika resmål och de flesta taxichaufförerna har en kopia av denna officiella prislista. Man kan betala taxichaufförerna i den lokala valutan, peso, men också i amerikanska dollar eller euro. 

Flygplatsparkering

Det finns en parkeringsplats utanför terminalen, men endast för korttidsparkering. Vi avråder bestämt från att lämna ens hyrbil här över natten.