Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen järnvägsförbindelse till Santo Domingo flygplats.

Bil och buss

Las Américas flygplats är belägen två mil sydöster om Santo Domingo. Huvudstaden är enkel att nå med hyrbil. Från flygplatsen går det en motorväg över Ozamafloden till Santo Domingos huvudgata, Avenida 27 de Febrero. Även om detta är en snabb väg så är vägen längs kusten mycket trevligare. Denna leder till Avenida George Washington och till hjärtat av den gamla stadskärnan (Ciudad Colonial).

Det finns också en (oregelbunden) bussförbindelse, mellan flygplatsen och Santa Domingos centrum. Det går även minibussar från flygplatsen. 

Biluthyrning Santo Domingo flygplats

I ankomsthallen har biluthyrningsföretagen sina diskar. Det finns många biluthyrningsföretag på Santo Domingo flygplats, både lokala och internationella leverantörer som till exempel Avis, Budget, Europcar, National och Sixt. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxi utanför ankomsthallen. Priset på en resa till Santo Domingos centrum beror främst på passagerarens skicklighet att förhandla. Om man lyckas få ner priset kan man göra en taxiresa för 500 pesos; om inte kan man få betala dubbelt så mycket. En taxi till Santana Beach kostar omkring 1500 pesos. Taxiförare accepterar också amerikanska dollar.

Flygplatsparkering

Mittemot terminalen finns det en parkeringsplats som kan ta emot omkring 1500 bilar. Delar av den har reserverats för hyrbilar. Man betalar 20 pesos för den första timmen och efter det 15 pesos per timme. En hel dags parkring kostar 160 pesos för den första dagen och efter det, 60 pesos om dagen.