Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på Guatemala City flygplats. De närmaste hotellen är Hotel Westin Camino Real‎ (tel: +502(0)2 433 3000), Hotel Real Intercontinental Guatemala‎ (tel: +502(0)2 413 4444), Clarion Suites Hotel Guatemala City‎ (tel: +502(0)2 421 3333) och ett Holiday Inn (tel: +502(0)2 421 0000). För information om fler hotell och för att boka online kan man gå till Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser.

Butiker och restauranger

Sedan den gamla terminalen har renoverats och efter det att Terminal Norr har lagts till så har utbudet av restauranger, (snack) barer och caféer växt enormt. Shoppingområdet har också utökats, med bland annat en stor taxfreeaffär och många suvenirbutiker.

Bagage

Man kan inte förvara sitt bagage. För förlorade och upphittade föremål kan man vända sig till informationsdisken i centralhallen. .

Information

Det finns en informationsdisk i centralhallen vars personal kan informera passagerarna om flygtider och tjänster på flygplatsen. Även turistbyrån har kontor där och man kan boka hotell i ankomsthallen.

Business

Förutom några elementära faciliteter som kopieringsmaskin och fax i VIP-loungen (Presidents Club) så finns det inga businessfaciliteter på Guatemala City flygplats. Businessfaciliteter och möjligheten att hyra mötessalar och konferensrum erbjuds av hotellen för affärsresenärer i staden (se Hotell).

Handikappade

Det skapades utmärkta faciliteter för handikappade när flygplatsen renoverades. Det finns rullstolsramper, breda automatiska dörrar, anpassade toaletter och lågt hängande telefoner. Man kan be om hjälp vid informationsdisken.

Andra tjänster

Man kan gå på banken eller till ett av växelkontoren för att växla pengar. Det finns även ett flertal bankomater. Dessutom finns det ett postkontor, ett apotek och flera resebyråer. Man kan kontakta hjälpstationen via informationsdisken. Även om det inte ligger på flygplatsen så kan det vara kul att besöka zoologiska trädgården om man måste vänta länge på sin flight. Den ligger på en kvarts promenad från flygplatsen. Om man har mer ledig tid så finns der en souvenirmarknad mittemot zoo.