Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen järnvägsförbindelse till Guatemala City flygplats.

Bil och buss

La Aurora flygplats är belägen sex kilometer söder om Guatemala Citys centrum. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil. Från staden går Avenida 6A till flygplatsen.

Stadsbuss 32 ansluter flygplatsen till Guatemala Citys centrum. Bussen avgår en gång i halvtimmen och resan tar omkring en timme. Det finns även en flygbuss som går till staden och stannar vid ett flertal hotell. Från bussterminalen i Guatemala City går det bussar till Antigua (resan tar ungefär en timme).

Biluthyrning Guatemala City flygplats

Biluthyrningsföretagens diskar finns i ankomsthallen. Det finns fyra biluthyrningsföretag på Guatemala City flygplats: Avis, Budget, Hertz och National. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar finns utanför ankomsthallen. Man bör försäkra sig om att föraren sätter på taxametern eller om att göra en tydlig överenskommelse om priset i förväg. En taxiresa från flygplatsen till Guatemala City kostar ungefär US$10. Man kan även ta taxi till Antigua, en resa vars pris uppgår till US$30-40.

Flygplatsparkering

Det finns en parkeringsplats utanför terminalen. Vi rekommenderar att man bara parkerar sin hyrbil där under en kort tid och att man inte lämnar den där över natten.