Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Acapulco flygplats.

Bil och buss

Acapulco flygplats ligger 1,9 mil sydost om stadens centrum. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil. Från Acapulcos centrum kör man längs Acapulco Bay till Boulevard de las Naciones som leder till flygplatsen. 

Utanför ankomsthallen hittar man en minibuss som tillhör Servicio Colectivo. Den avgår var tionde minut och kör förbi de mest populära hotellen. Transportes Terrestres flygbuss är billigare (tel: +52(0)744 462 1095).

Biluthyrning Acapulco flygplats

Man hittar biluthyrningsföretagens diskar i ankomsthallen. Det finns sex biluthyrningsföretag på Acapulco flygplats: Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz och Thrifty. Man kan också boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

En taxiresa till de populära hotellen längs stranden tar ungefär 30 minuter och kostar 20-25 amerikanska dollar (den officiella valutan i Mexiko är peso, men taxichaufförerna accepterar också amerikanska dollar). 

Flygplatsparkering

Det finns en parkeringsplats utanför terminalen. Man betalar 28 pesos för den första timmen, därefter 7 pesos per 15 minuter med ett maxbelopp på 240 pesos per dag.