Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen järnvägsförbindelse till Guadalajara flygplats.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen ungefär 1,7 mil sydöster om Guadalajara. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil: från Guadalajara följer man motorvägen (väg nummer 23) i riktning mot Chapala. Avfarten till flygplatsen är tydligt skyltad.

En minibuss (Servicio Colectivo) avgår en gång i halvtimmen från Guadalajara flygplats.

Biluthyrning Guadalajara flygplats

Biluthyrningsföretagen har sina diskar i ankomsthallen. Det finns hela elva biluthyrningsföretag på Guadalajara flygplats: Avis, Budget, Hertz, Europcar, Executive, National, Optima, Security, Sixt, Thrifty och U-Save. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

I ankomsthallen finns det en kiosk där man kan boka och betala taxi. En resa till Guadalajaras centrum kostar omkring 200 pesos, till Chapala eller Ajijic (båda vid Chapalasjön) kostar det omkring 400 pesos. Man kan boka en taxi via +52(0)33 3688 5925.

Flygplatsparkering

Det finns en parkeringsplats i närheten av terminalbyggnaden. För den första timmen betalar man 25 pesos, efter det kostar det 23 pesos per timme. Avgiften för den första hela dagen är 374 pesos och efter det, 186 pesos per dag.