Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns en tunnelbaneförbindelse till och från flygplatsen. Flygplatsens BART (Bay Area Rapid Transit) -station ligger vid den blåa linjen. Gratiståget AirTrain går mellan terminalerna, parkeringsfaciliteter, biluthyrningsföretagen och BART-stationen.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen ungefär 2,2 mil söder om San Franciscos centrum, nära motorvägarna 101 och 380.

SamTrans bussar stannar utanför ankomsthallen (nära hall 2), vid T1. I den internationella terminalen stannar bussarna på andra våningen vid hall A och G. Det finns minibussar parkerade utanför varje terminals avgångshall, som man kan dela med andra passagerare. Dessa minibussar, som bland annat sköts av Airport Express (tel. +1(0)415 775 5121), går till platser överallt i staden.

Biluthyrning på San Francisco flygplats

Det finns ett flertal biluthyrningsföretag på SFO biluthyrningscenter: Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, National and Thrifty. Man tar AirTrains blå linje för att komma till centrets fjärde våning. Man kan även boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. Denna webbsida jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxibilar tillgängliga utanför terminalen. En resa till San Francisco kostar ungefär 40 USD. För resor till och från flygplatsen betalar man en extraavgift på 2 USD. Mellan klockan 7 på morgonen och 1 på natten finns taxipersonal med uniform där för att hjälpa till. Det är även möjligt att hyra limousin från ett flertal företag, som till exempel 1st Classic Limousines (tel. +1(0)800 658 6579).

Flygplatsparkering

Korttidsparkering finns tillgänglig i parkeringsgaraget i närheten av terminalen. En dags korttidsparkering kostar upp till 33 USD. Valetparkering kostar 28 USD för de första 24 timmarna.

AirTrain tar resenärerna till de internationella parkeringsgaragen A och G på 10 minuter. Här kostar en dags parkering upp till 20 USD. Man kan ta en speciell buss till området för långtidsparkering på 10 minuter. För 14 USD kan man parkera här i 24 timmar. På flygplatsen finns det ett flertal kontaktuttag där man kan ladda elektriska bilar. Det finns även cykelställ. För mer informations om parkering, vänligen kontakta (tel. +01(0)650 821 7900).