Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på Gold Coast flygplats, men flygplatsen ligger precis i närheten av några mycket populära stränder där man hittar ett brett utbud av logi. I närheten ligger till exempel Kirra Surf Holiday Apartments‎ (tel: +61(0)7 5589 0300), Golden Riviera Beach Resort‎ (tel: +61(0)7 5525 9800), Coolangatta Sands Hotel‎ (tel: +61(0)7 5536 7472) och Tweed Ultima Apartments (tel: +61(0)7 5599 3500). För information om fler hotell och för att boka online kan man gå till Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser.

Butiker och restauranger

Gold Coast flygplats är en liten flygplats, men den har ett ganska stort utbud av restauranger, caféer, (snack) barer och butiker. Affärerna har främst specialiserat sig på strandaktiviteter så det finns mycket grejer och tillbehör för surfare.

Bagage

Det finns skåp precis utanför terminalen, nära korttidsparkeringsplatsen. Större resväskor får inte plats och man kan bara förvara sitt bagage i högst 24 timmar.

Information

I båda terminalerna finns det en informationsdisk där man kan få svar på frågor om flygtider och om vilka tjänster som finns på flygplatsen. Det finns en disk för information om transport i ankomsthallen.

Business

Det finns en lounge på Gold Coast flygplats som tillhör Jetstar Airlines. Loungen är endast tillgänglig för Jetstar passagerare och vänder sig främst mot föräldrar som vill underhålla sina barn medan de väntar på en flygning.

Guldkusten är ett semesterresemål så det finns inte så många faciliteter för affärsresande. Man kan emellertid hyra mötessalar och konferensrum i närheten av flygplatsen, till exempel konferenscentret på Tweed Ultima Apartments (se Hotell).

Handikappade

Sedan terminalen har renoverats så är Gold Coast flygplats väl tillgänglig för handikappade. Det finns rullstolsramper, anpassade toaletter och även lågt hängande telefoner. På parkeringsplatsen för korttidsparkering finns det även platser reserverade för handikappade resenärer.

Andra tjänster

Det finns bankomater i båda terminalerna och i den internationella terminalen finns det även växelkontor. Trådlöst internet (wi-fi) finns tillgängligt.