Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ännu ingen järnvägsförbindelse till Gold Coast flygplats, men det finns planer på att bygga ut den så kallade Gold Coast Line till flygplatsen. Den närmaste stationen är Robina Station, som kan nås med buss nummer 761.

Bil och buss

Gold Coast flygplats är belägen 2 mil söder om Surfers Paradise och norr om Tweed Heads. Flygplatsen är belägen mellan Gold Coast Highway och Pacific Motorway och är därför enkel att nå med en hyrbil.

Utanför ankomsthallen finns det en transportkiosk där man kan köpa biljetter till bussar som går till flera olika destinationer. Buss 702 går via Gold Coast Highway till Surfers Paradise och Southport. Buss 761 upprätthåller förbindelsen mellan Tweed Heads och Robina och stannar på halva vägen vid Gold Coast flygplats.

Biluthyrning Gold Coast flygplats

Biluthyrningsföretagen har sina diskar i ankomsthallen. Det finns sex biluthyrningsföretag på Gold Coast flygplats: Avis, Budget, Europcar, Hertz, RedSpot och Thrifty. Man kan även hyra en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Utanför ankomsthallen finns det taxibilar som tillhör företaget Gold Coast Cabs. Man kan boka en på detta företags hemsida. En resa till Surfers Paradise kostar ungefär 40 australienska dollar.

Flygplatsparkering

Precis utanför Terminal 1 finns det en korttidsparkering. Alldeles bakom denna finns det täckta parkeringsplatser för långtidsparkering. Utanför Terminal 2 finns det en mindre parkeringsplats för korttidsparkering. En annan långtidsparkering ligger lite längre bort från terminalerna. Mer information om de olika parkeringsfaciliteterna finns på Gold Coast flygplats webbsida.