Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen järnvägsförbindelse till Santa Cruz flygplats.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen 1,4 mil norr om Santa Cruz. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil: den ligger vid motorvägen från Santa Cruz till Montero. Avfarten till Santa Cruz flygplats är tydligt skyltad.

Minibussar ansluter flygplatsen till den centrala busstationen i Santa Cruz.

Biluthyrning Santa Cruz Viru Viru flygplats

Biluthyrningsföretagen har sina diskar i ankomsthallen. Det finns tre biluthyrningsföretag på Santa Cruz Viru Viru flygplats: Avis, Hertz och Localiza. Man kan även boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Endast officiella taxibilar från Radio Movil El Toucan och Radio Movil Vallegrande har tillåtelse att stanna på Santa Cruz flygplats. Icke officiella taxiförare närmar sig dock passagerarna för att erbjuda sin service. Vi avråder starkt från att utsätta sig för risken att ta en icke officiell taxi. En resa till Santa Cruz centrum kostar ungefär 50 bolivianos.

Flygplatsparkering

Det finns två parkeringsplatser på Santa Cruz flygplats med platser för kort- och långtidsparkering. Den största parkeringsplatsen ligger nära Terminal 3 och en mindre ligger nära terminalerna 1 och 2. Alla parkeringsplatser ligger på gångavstånd från terminalerna. Parkeringsplatsen under bar himmel är gratis: den täckta parkeringsplatsen kostar 20 bolivianos per dag.