Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på Brasília flygplats. De närmaste hotellen ligger i de södra stadsdelarna i Brasiliens huvudstad, såsom Hotel Pousada Brasil (tel: +55(0)61 3443 9000) och Hotel Pousada do Pescador (tel: +55(0)61 3323 8441). Man har mer att välja på i stadens centrum, till exempel Hotel Mercure Brasília Lider (tel: +55(0)61 3426 4000) och Carlton Hotel (tel: +55(0)61 3224 8819). Golden Tulip Brasília Alvorada (tel: +55(0)61 3424-7018) är ett populärt val bland många affärsresenärer och turister på grund av de utmärkta faciliteterna (däribland ett konferenscentrum). För fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser. 

Butiker och restauranger

Brasília flygplats har många restauranger, kaféer, (snack) barer och butiker. Många restauranger stänger på natten, men två snackbarer är öppna dygnet runt. Med över 140 butiker behöver man inte ha tråkigt på Brasília flygplats. 

Bagage

Det finns förvaringsskåp där man kan låsa in sitt bagage. Det finns ett kontor för förlorat och upphittat bagage nära bagagebanden. 

Information

Både i ankomst- och avgångshallen finns det en informationsdisk för förfrågningar om flygplatsen, flygtider och flygplatstjänster. Det finns också ett turistinformationscenter (tel: +55(0)61 3364 9488) i ankomsthallen som erbjuder reklamhäften, broschyrer och kartor. Förutom att fråga de anställda kan man använda sig av en pekskärm. 

Business

Utöver en VIP-lounge har inte Brasília flygplats några affärsfaciliteter. På postkontoret kan man kopiera och faxa, men för mer omfattande affärsfaciliteter får man vända sig till ett av affärshotellen i Brasílias centrum, som Blue Tree Park (se Hotell).

Handikappade

Brasília flygplats är utmärkt handikappanpassad. Det finns rullstolsramper, anpassade hissar och toaletter samt lågt placerade telefoner. 

Andra tjänster

Det finns två banker, av vilka Banco do Brasil också fungerar som ett växlingskontor. Dessutom finns det sex bankomater, ett första hjälpen-kontor, ett postkontor och några resebyråer.