Transport

Lokaltransport

Tåg

Tunnelbanelinje 1 förbinder flygplatsen med Brasílias centrum. Tågen går var 20 minut. 

Bil och buss

Flygplatsen ligger 1,1 mil söder om den brasilianska huvudstaden. Brasília flygplats är lätt att nå med hyrbil: motorvägarna DF-002 och DF-003 leder från staden till DF-047 som leder till flygplatsen. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Stadsbuss 102 tar trettio minuter från Brasília flygplats till stadens centrum. Mindre bussar (linje 30 och 11) går till centralbusstationen. Långfärdsbussar avgår från denna busstation till flera olika resmål i Brasilien. 

Biluthyrning Brasília flygplats

Åtta biluthyrningsföretag finns på Brasília flygplats. Man kan hyra en bil av de internationella företagen Avis, Budget och Hertz, eller av de lokala företagen Interlocadora, Localiza, Locar Alpha, Movida och Unidas vid disken i ankomsthallen. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Det står långa rader med taxibilar utanför ankomsthallen. Man bör se till att chauffören slår på taxametern eller komma överens om ett pris i förväg. En resa från Brasília flygplats till stadens centrum kostar omkring 30 real och tar runt 15 minuter. 

Flygplatsparkering

Det finns en stor parkeringsplats utanför terminalen som har plats för mer än tusen bilar. Man betalar 5 real för den första timmen, 3 real för den andra timmen och därefter 1 real per timme. Dagsavgiften är summan av dessa belopp: 31 real.