Transport

Lokaltransport

Tåg

Tunnelbanestationen ligger nära men har inte direktförbindelse med terminalen. Den södra linjen i Recifes tunnelbanenät tar en snabbt till stadens centrum. 

Bil och buss

Recife flygplats ligger 1,1 mil söder om stadens centrum. Från staden är det lätt att nå flygplatsen med hyrbil via motorväg  BR-101. Avfarten mot flygplatsen är ungefär 1 kilometer efter universitetsområdet som man ser på höger sida. Vägen till flygplatsen är skyltad. Flygplatsen ligger också nära Boa Viagems strand (omkring 2 kilometer, mer avsides belägna hotell ligger högst 8 kilometer från flygplatsen).   

Minibussar (linje 42) går regelbundet till Recife via Avenue Conselheiro Aguiar (parallell med stranden).

Biluthyrning Recife flygplats

Det finns endast ett internationellt biluthyrningsföretag på Recife flygplats: Avis. De andra är lokala företag: Localiza, Locar Alpha, Movida, Unidas och Transnet. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Det finns två typer av taxibolag på Recife flygplats: 'normala' och 'speciella'. De senare har lyxigare bilar, men är naturligtvis dyrare. Det finns en skylt som visar avgifterna vid taxihållplatsen. Man bör se till att komma överens om priset med chauffören i förväg. 

Flygplatsparkering

Precis framför terminalen ligger ett stort (och egendomligt designat) parkeringshus med plats för mer än 2 000 bilar. På taket har man anlagt en typ av terrass. De första 20 minuterna är gratis, nästa timme kostar 4 real, och därefter 2 real per timme. Dagsavgiften för den första dagen är 30 real och därefter 20 real.