Tjänster

Service

Hotell

Det finns ett hotell på Galeão flygplats, Luxor Hotel (tel: +55(0)21 2468 8998). Andra hotell i närheten av flygplatsen är bland annat Stop Time Hotel (tel: +55(0)21 3976 0082), Windsor Guanabara Hotel (tel: +55(0)21 2195 6000) och Hotel Ibis (tel: +55(0)21 3506 4500). För fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser. 

Butiker och restauranger

Båda terminalerna har ett ganska stort antal restauranger, kaféer, (snack) barer och butiker, varmed den nyare terminal 2 klart slår den äldre terminal 1. Luxor Hotel har en brasiliansk grillrestaurang. 

Bagage

Det finns förvaringsskåp för bagage samt diskar för borttappade och upphittade föremål i båda terminalerna. Man kan också få sitt bagage inplastat. 

Information

Både i ankomst- och avgångshallen hittar man informationsdiskar för förfrågningar om Rio de Janeiro Galeão flygplats, flygtider och flygplatstjänster. Dessutom har terminal 2 pekskärmar där man kan söka information. Turistbyrån har en disk i ankomsthallen i båda terminalerna. 

Business

Utöver några grundläggande faciliteter såsom fax och kopiering finns det inga affärsfaciliteter i terminalen. För detta får man vända sig till Luxor Hotel (se Hotell) som också erbjuder mötesutrymme och konferensrum. 

Handikappade

Rio de Janeiro Galeão flygplats är utmärkt handikappanpassad. Det finns rullstolsramper, anpassade hissar och toaletter, samt även lågt placerade telefoner. Parkeringsplatser har också reserverats för handikappade resenärer nära terminalen. 

Andra tjänster

Man hittar banker, växlingskontor och bankomater utspridda runt om i terminalerna. Det finns också ett postkontor, ett apotek, ett första hjälpen-kontor och babyrum. Flygplatsen har internetkaféer såväl som hotspots med trådlöst internet (Wi-Fi), till exempel på Bob's Restaurant, Rei do Mate restaurant och Via Mundi café.