Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Rio de Janeiro Galeão flygplats.

Bil och buss

Flygplatsen ligger två mil norr om Rio de Janeiros centrum. Flygplatsen är belägen på en ö och det finns därför inte många sätt att ta sig från Rio till flygplatsen. Man kan antingen ta Linha Vermelha eller Avenida Brasil (motorväg BR-101). Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad på båda vägarna som Aeroporto Internacional Antonio Carlos Jobim.

Fasta busslinjer upprätthåller förbindelsen mellan Rio de Janeiros centrum, men vi rekommenderar att man tar en av expressbussarna. Empresa Reals bussar går till Santos Dumont flygplats, Rios businesscentrum och Copacabanas stränder. 

Biluthyrning Rio de Janeiro Galeão flygplats

Man hittar biluthyrningsföretagens diskar i ankomsthallen i båda terminalerna. Det finns fem biluthyrningsföretag, de internationella biluthyrarna Avis, Hertz och National, samt de lokala biluthyrningsfirmorna Localiza och Unidas. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Det finns ett otroligt stort antal taxibilar utanför ankomsthallen. För att undvika att bli besvärad av tiotals chaufförer är det bättre att boka en taxi vid turistbyråns disk i ankomsthallen. Man betalar en fast avgift vilken inte förändras även om ens taxi fastnar i den ibland intensiva trafiken i Rio de Janeiro. Resan till Rios centrum tar omkring 45 minuter (utanför rusningstid). 

Flygplatsparkering

Det finns stora parkeringshus och parkeringsplatser med plats för både korttids- och långtidsparkering vid båda terminalerna. Mer information om parkering på Rio de Janeiro Galeão flygplats kan man få via telefonnummer +55(0)21 398 4597.