Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på Rio de Janeiro Santos Dumont flygplats, men det finns gott om dem i närheten. Ett av de närmaste hotellen är Ibis Hotel (tel: +55(0)21 3506 4500). Andra hotell nära flygplatsen är bland annat Novotel (tel: +55(0)21 3506 8500), Windsor Asturias (tel: +55(0)21 2195 1500) och Aeroporto Othon Hotel (tel: +55(0)21 3575 7200). För fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser.

Butiker och restauranger

Det finns ett begränsat antal restauranger, kaféer, (snack) barer och butiker på Santos Dumont flygplats.

Bagage

Det finns inga förvaringsskåp på flygplatsen. Man kan fråga efter borttappade föremål vid informationsdisken. 

Information

I centralhallen finns det en informationsdisk för förfrågningar om Santos Dumont flygplats, flygtider och flygplatstjänster. 

Business

Flygplatsen har inga affärsfaciliteter. Detta kan komma att ändras när utbyggnaden inför fotbolls-VM har blivit färdig, men tills dess får man vända sig till affärshotellen i grannskapet (se Hotell) för affärsfaciliteter. 

Handikappade

Rio de Janeiro Santos Dumont flygplats är väl handikappanpassad. Det finns rullstolsramper och anpassade hissar och toaletter. 

Andra tjänster

Man hittar banker (Banco do Brasil, HSBC), växlingskontor och bankomater runt om i terminalerna. Dessutom har man tillgång till internet via datorerna på internetkaféerna.