Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med flygplatsen.

Bil och buss

Santos Dumont flygplats ligger bara två kilometer från Rio de Janeiros centrum, precis vid Baia de Guanabara. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil eftersom vägen längs den här bukten också går förbi flygplatsen. 

Det finns två bussbolag med förbindelse från Santos Dumont flygplats. Realturs bussar tar ungefär tjugo minuter att köra från flygplatsen till Copacabanas stränder. En gång i halvtimmen avgår en flygbuss från bolaget Real Auto Ônibus till den centrala busstationen i Rio de Janeiro, Galeão flygplats och stadens södra förorter till ändstationen Barra da Tijuca.

Biluthyrning Rio de Janeiro Santos Dumont flygplats

Man hittar biluthyrningsfirmornas diskar i ankomsthallen. Två biluthyrningsföretag finns på Rio de Janeiro Santos Dumont flygplats: Avis och Hertz. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Det finns taxibilar utanför ankomsthallen för vilka man köper en biljett till fast avgift i en kiosk. En resa från Santos Dumont till Ipanema kostar omkring 30 Real.

Flygplatsparkering

Det finns ett parkeringshus nära terminalen; man kan också parkera sin bil på en utomhusparkering. Totalt finns det plats för över ett tusen bilar. Man kan få mer information om parkering på Rio de Janeiro Santos Dumont flygplats via webbsidan Multipark, eller via telefonnummer 0800 116 001 (endast inom Brasilien).