Tjänster

Service

Hotell

Det finns bara ett hotell på Santiago flygplats, Holiday Inn Express Santiago Airport (tel: +56(0)2 799 9900) som är direkt anslutet till terminalen. Andra hotell i närheten av flygplatsen är Hotel Diego de Almagro Aeropuerto (tel: +56(0)2 230 5600), Best Western Hotel Los Espanoles (tel: +56(0)2 232 1824), Crowne Plaza Hotel Santiago (tel: +56(0)2 638 1042) och Sheraton Santiago Hotel and Convention Centre (tel: +56(0)2 233 5000). För information om fler hotell och för att boka online kan man gå till Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser.

Butiker och restauranger

Det finns ett stort antal butiker på Santiago flygplats. Det finns över 70 butiker, inklusive fyra taxfreebutiker. Det finns även över tjugo restauranger, caféer och (snack) barer, bland annat några internationella kedjor som Starbucks, men även ställen som serverar chilenska specialiteter.

Bagage

Man kan bara förvara sitt bagage (i skåp eller vid en disk) i terminalen för internationella flygningar. I båda terminalerna hittar man diskar för förlorade och upphittade föremål.

Information

I både ankomst- och avgångshallarna (tel: +56(0)2 690 1752/3) finns det information om Santiago flygplats, flygtider och tjänster på flygplatsen. Det finns även flygplatspersonal som går runt på flygplatsen. Det finns även en informationsdisk i ankomsthallen i den internationella terminalen.

Business

Det finns ett businesscentrum (tel: +56(0)2 690 1752) i den internationella terminalen som har faciliteter som till exempel möjligheten att hålla videokonferenser, fax, kopiering och internet. Man kan också hyra ett mötesrum (maximal kapacitet 40 personer) här. Dessutom har Santiago flygplats ett flertal VIP-lounger. Omfattande businessfaciliteter erbjuds av Holiday Inn (se Hotell).

Handikappade

Santiago flygplats är mycket handikappvänlig. Det finns rullstolsramper, anpassade hissar och toaletter (inklusive kontrollknappar med Braille) och lågt hängande telefoner.

Andra tjänster

Det finns banker (Banco Santander och Banco Santiago), växelkontor och bankomater utspridda i terminalerna. Inuti terminalen finns det också ett postkontor, internetcaféer, ett apotek, en hjälpstation (bottenvåningen, internationella terminalen) och även en tandläkarmottagning. Trådlöst internet (wi-fi) finns tillgängligt på restauranger och caféer.