Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen järnvägsförbindelse till den chilenska huvudstadens flygplats.

Bil och buss

Santiago flygplats är belägen 1,8 mil väster om stadens centrum. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil via Costanera Norte, en tullväg som går från väster till öster genom den chilenska huvudstaden. Flygplatsen kan även nås via Santiagos ringväg, Autopista Vespucio Norte Express (avfart 18).

Var tionde minut avgår en buss som drivs av Centropuerto (tel: +56(0)2 601 9883) till Los Héroes tunnelbanestation. Det finns även reguljär busservice till Tur Bus-terminalen (tel: (+56(0)2 822 7741) i centrum, varifrån man kan fortsätta sin resa med buss eller tunnelbana. Resan tar 30-40 minuter.

Biluthyrning Santiago flygplats

I området för bagageutlämning, men även i centralhallen, hittar man diskar som tillhör olika biluthyrningsföretag. Det finns sex biluthyrningsföretag på Santiago flygplats: Avis, Alamo/National, Hertz, Budget, Econorent och Rosselot. Man kan även boka en hyrbil genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns två taxibolag som officiellt är tillåtna på Santiago flygplats: Taxi Oficial och Taxi Vip. Båda har diskar i centralhallen och i ankomsthallen. I terminalen närmar sig icke officiella taxiförare passagerarna, men ett flertal skyltar varnar för att använda denna 'service'. Restiden till Santiagos centrum är ungefär 30 minuter om man tar tullvägen.

Flygplatsparkering

Parkeringsgaraget är direkt anslutet till terminalen. Det går speciella bussar till terminalen från långtidsparkeringsplatserna, som ligger under bar himmel. Mer information om parkering på Santiago flygplats kan fås via telefonnummer +56(0)2 601 9168.