Tjänster

Service

Hotell

Det finns ett hotell på Lima flygplats, Ramada Costa Del Sol Lima Airport Hotel (tel: +51(0)1 711 2000). Andra hotell i närheten av flygplatsen är bland annat Hotel San Antonio Abad (tel: +51(0)1 447 6766) och Manhattan Inn Airport Hotel (tel: +51(0)1 260 7651). För fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser. 

Butiker och restauranger

Efter renoveringen av Lima flygplats år 2005 finns det ett stort utbud av restauranger, kaféer, (snack) barer och butiker. Souvenirbutiker, taxfreebutiker och typiska peruanska produkter hittar man på Perú Plaza. Det finns också ett stort antal mat- och dryckställen, däribland ett ställe som rökare kommer att uppskatta: inte ett litet trångt rum med rök utan en riktig bar för rökare. 

Bagage

Man kan förvara sitt bagage i förvaringsskåp eller lämna in dem vid en disk (tel: +51(0)1 517 3217). Det finns en disk för förlorat och upphittat bagage i ankomsthallen. Man kan också få sitt bagage inplastat. 

Information

Man hittar flera informationsdiskar (tel: +51(0)1 517 3203) utspridda runt om i terminalen för förfrågningar om Lima flygplats, flygtider och flygplatstjänster. Det finns också en turistbyrå i ankomsthallen. 

Business

Det finns flera VIP-lounger för passagerare i Business Class och Första klass. Här kan man inte bara dricka och äta lite, utan också läsa internationella dagstidningar, faxa, kopiera och använda internet. Trådlöst internet finns förstås i de här loungerna. För omfattande affärsfaciliteter, såsom hyra av mötesutrymme och konferensrum, får man vända sig till Ramada Airport Hotel eller Manhattan Inn Airport Hotel (se Hotell).

Handikappade

Lima flygplats är utmärkt handikappanpassad. Det finns rullstolsramper, anpassade hissar och toaletter, samt lågt placerade telefoner. Dessutom har parkeringsplatser reserverats för handikappade resenärer nära ingången till terminalen. 

Andra tjänster

Man hittar banker, växlingskontor och bankomater runt om i terminalerna. På Telefonicakontoret i centralhallen kan man faxa, kopiera och ringa internationella telefonsamtal. Det finns också ett apotek, internetkaféer och möjlighet att hyra mobiltelefoner. Det finns ett första hjälpen-kontor (Sanidad Aérea) i ankomsthallen i inrikesterminalen.