Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse med Lima flygplats.

Bil och buss

Flygplatsen ligger 1,6 mil nordväst om Limas stadskärna. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil: Avenida Faucet går framför terminalen och man kan nå den peruanska huvudstaden via den här vägen.

Det finns ingen busstation vid eller nära terminalen. Man måste promenera till hållplatsen på Avenida Elmer Faucet för att ta en stadsbuss. Minibussar (combis) stannar också bara på den här vägen, inte exakt framför terminalen. Combis stannar längs huvudvägarna i Lima (Avenida Abancay, Avenida Tacna och Avenida Wilson).

Biluthyrning Lima flygplats

Man hittar biluthyrningsföretagens diskar i ankomsthallen. Tre internationella biluthyrningsföretag finns på Lima flygplats: Budget, Dollar och Hertz. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Tre taxibolag har tillstånd att transportera passagerare från flygplatsen: CMV, Mitsoo och Gröna Taxis (Taxis Verdes). Deras diskar hittar man precis utanför utgången från ankomsthallen. Man kan boka en taxi här, men man måste förhandla om priset själv. Man bör komma överens om ett tydligt pris; ibland samtycker taxichaufförerna till ett pris men det är inte klart om de menar 'dollars' eller 'soles' (den peruanska valutan). Man bör också se upp för 'hjälpsamma' män som vill placera ens bagage i taxins bagageutrymme. De tar absurda priser för ett jobb som tar ett par sekunder och taxichauffören kommer att vägra att åka innan man betalat pengarna. 

Flygplatsparkering

Korttidsparkeringen ligger precis mitt emot terminalen. Man kan parkera gratis i 10 minuter, därefter kostar det 4,50 soles per timme. Långtidsparkeringen kostar 35 soles per dag och är välbevakad. Det går flygbussar från den här parkeringsplatsen till terminalen.