Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inte några tåg (längre) i Surinam. 

Bil och buss

Den internationella flygplatsen ligger på ett ganska stort avstånd från Surinams huvudstad, 4,5 mil söder om Paramaribo. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil då den ligger precis invid Kennedy Highway som leder till Paramaribo.

Det finns också en bussförbindelse mellan flygplatsen och Paramaribo, men bussarna går bara några få gånger per dag. Bussbolaget Le Grand Baldew (tel: +597 474 713) i Paramaribo har en flygbusslinje till flygplatsen. 

Biluthyrning Paramaribo flygplats

Man hittar biluthyrningsföretagens diskar i ankomsthallen. Tre biluthyrningsföretag finns på Paramaribo flygplats: Avis, Budget och Europcar. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder; de jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Vid ankomster finns det taxi utanför terminalen. En taxiresa från flygplatsen till Paramaribo tar omkring en timme och kostar ungefär 125 Surinam gulden.

Flygplatsparkering

Det finns en mycket liten parkeringsplats utanför terminalen med plats för endast 12 bilar. Man behöver inte betala för att parkera här.