Tjänster

Service

Hotell

Det finns ett hotell vid Caracas flygplats, Eurobuilding Express (tel: +58(0)212 700 0700) rakt mitt emot terminalen. Andra hotell i närheten av Caracas flygplats (och nära stranden) är bland annat Marriott Hotel Playa Grande (tel: +58(0)212 535 2222), Hotel Miramar Suites (+58(0)212 352 2414) och Hotel Ole Caribe (tel: +58(0)212 620 2000). För fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. De har ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga internetpriser. 

Butiker och restauranger

Caracas internationella flygplats har ett enormt utbud av restauranger, kaféer, (snack) barer och butiker. Det finns taxfreebutiker, ett flertal souvenirbutiker och internationellt kända märkesbutiker som Levi’s, Hugo Boss, Tommy och Timberland. Utrikesterminalen har fler butiker och matställen än terminalen för inrikesflyg. 

Bagage

Förvaringsskåp och diskar för förlorat och upphittat bagage finns i båda terminalerna. Man kan anlita en bärare, men man bör se till komma överens om ett bestämt pris. 

Information

Det finns ett flertal informationsdiskar både i ankomst- och avgångshallen för förfrågningar om Caracas flygplats, flygtider och flygplatstjänster. 

Business

I terminalen finns det bara grundläggande faciliteter som fax, kopiering och internettillgång (på Cantvkontoret i utrikesterminalen). Det finns också flera VIP-lounger. Omfattande affärsfaciliteter, däribland möjligheten till att hyra mötesrum, finns på Luxor Hotel (se Hotell).

Handikappade

Caracas flygplats är utmärkt handikappanpassad. Det finns rullstolsramper, anpassade hissar och toaletter, samt lågt placerade telefoner. Parkeringsplatser finns reserverade för handikappade, både på korttids- och långtidsparkeringen. 

Andra tjänster

Det finns banker, växlingskontor och bankomater i både inrikes- och utrikesterminalen. Det finns också ett litet postkontor (med budservice) i inrikesterminalen. Datorer med internettillgång finns tillgängliga på ADV:s och Cantvs kontor. Dessutom finns det resebyråer, ett apotek och ett första hjälpen-kontor. Trådlöst internet (Wi-Fi) är endast tillgängligt i (eller nära) loungerna.