Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen direkt järnvägsförbindelse till Kota Kinabalu flygplats. Den närmaste järnvägsstationen, om tillhör Sabah statliga järnvägar, är belägen två kilometer norr om Terminal 1.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen åtta kilometer sydväster om Kota Kinabalus stadskärna. Från stadens centrum kan man nå flygplatsen med hyrbil via Jalan Lintas Road (A1) som ansluter till Jalan Kepayan. Vägen går längsmed terminalen. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

De reguljära bussarna nummer 17 och 19 stannar inte vid terminalen, men vid vägen som går förbi parkeringsplatsen (Jalan Kepayan). Dessa bussar går bara en gång i timmen. Det är enklare att ta en minibuss till stadens centrum. 

Biluthyrning Kota Kinabalu flygplats

Biluthyrningsföretagen har sina diskar i Ankomsthallen i Terminal 1. Det finns fyra biluthyrningsföretag på Kota Kinabulu flygplats: ett internationellt (Hertz) och tre lokala biluthyrningsbolag: Borneo Trails, KK Leisure Tour och KMT. Det finns även biluthyrningsföretag som har diskar i Terminal 2, men endast lokala leverantörer.

Taxi

Taxi är det enda offentliga transportmedlet mellan Kota Kinabalu flygplats och stadens centrum. Man kan köpa en biljet till taxin i en kiosk utanför ankomsthallen (standardpris 30 ringgit). Man kan även välja att strunta i biljettkiosken och promenera till vägen som går utanför terminalen. Det är billigare att ta en taxi härifrån. Man måste dock försäkra sig om att komma överens om ett pris i förväg.

Flygplatsparkering

Det finns en kort- och en långtidsparkering utanför terminalen.