Tjänster

Service

Hotell

Dubai International Hotel (tel. +971(0)4 2244 000) är beläget på flygplatsen (Sheikh Rashid Terminal). För mer information och för att boka hotell online, vänligen besök Booking.com. Denna webbsida erbjuder ett stort utbud av hotell till konkurrenskraftiga (internet) priser.

Butiker och restauranger

I terminalerna finns det många butiker, restauranger och (snack) barer.

Bagage

Ett flertal lounger erbjuder bagageförvaring.

Information

Informationsdiskar är belägna över hela flygplatsen. T1 har en DTCM turistkiosk för turistinformation.

Business

Connect Business Center ligger i Dubai International Hotel på flygplatsen. Det finns ett flertal mötesrum och ett konferensrum med alla faciliteter man kan tänka sig. Förutom Connect, så har flygplatsen också Global Link Business Center nära gate 16 vid avgångsloungen. Global link Business Center har bland annat arbetsstationer med tillgång till internet.

En speciell VIP-service (Al Majlis) tar hand om flygplatsen lyxresenärer. Det finns många lounger med tillgång till internet i terminalerna. 

Handikappade

Dubai internationella flygplats har rullstolsramper och anpassade hissar och toaletter. I avgångshallen (mellan rad A och B) finns det diskar för handikappade resenärer (tel. +971(0)2 162 016). 

Andra tjänster

Alla terminaler har banker, växelkontor och bankomater. En vårdcentral finns på bottenvåningen i terminal 1, nära gate 13. Förutom detta har flygplatsen ett lekrum för barn, ett avkopplingsrum för kvinnor, fyra bönerum (separata rum för män och kvinnor). Det finns en hälsoklubb med en pool och fitness och massagefaciliteter. Det organiseras särskilda rundturer för studenter.