Ajaccio flygplats: Ajaccio Flygplats (AJA)

Ajaccio Flygplats

Ajaccio är Korsikas huvudstad och ligger på öns västkust, Corse-du-Sud. Flygplatsen Campo dell'Oro ligger fem kilometer öster om staden på andra sidan bukten. En miljon passagerare använder varje år Ajaccio flygplats.

Adress

Ajaccio Airport
Chambre de Commerce et d'Industrie d'Ajaccio et de la Corse du Sud
Hôtel Consulaire - Quai l'Herminier
BP 253
20 180 Ajaccio Cedex 1
France

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: AJA
ICAO flygplatskod: LFKJ

Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns ingen tågförbindelse till flygplatsen, men det finns en flygbuss till stationen i Ajaccio.

Bil och buss

Från flygplatsen leder huvudvägen 193 till Ajaccio. Den är tydligt skyltad. Restiden till Ajaccio är ungefär tio minuter.

En buss avgår regelbundet från flygplatsen till Ajaccios centrum. Resan tar ungefär 20 minuter och en biljett kostar 4,50 €.

Biluthyrning på Ajaccio flygplats

Följande biluthyrningsföretag har diskar i ankomsthallen: Ada, Avis, Budget, Citer Cors, Europcar, Hertz, Rent-a-Car och Sixt. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxi framför terminalens utgång. Man kan beställa taxi per telefon (tel: +33(0)4 9523 8927).

Flygplatsparkering

Det finns ett rymligt parkeringsområde vid terminalen. Det är ingen skillnad mellan långtids- och korttidsparkering. Avgifterna är: upp till två timmar 2 €, upp till 12 timmar 2,50 € och 4 € per dag efter det. En parkeringsbiljett som varar i tre månader kostar 100 €. Information kan fås vid servicedisken i centralhallen.

Tjänster

Service

Hotell

Det finns inga hotell på flygplatsen, men Ajaccio ligger på ett kort avstånd och det finns flera olika hotell i olika kategorier. Det närmaste är Hotel Campo Dell'Oro (tel: +33(0)4 9522 3241), en kilometer från flygplatsen. För information om fler hotell och för att boka online kan man besöka Booking.com. Det har ett stort utbud av hotell med bra internetpriser.

Butiker och restauranger

Den lilla flygplatsen har ett begränsat antal butiker och restauranger. Det finns en bar, en glassaffär och en restaurang. Det finns också några affärer, inklusive ett konstgalleri.

Bagage

Den allmänna informationsdisken fungerar också som informationspunkt för borttappade och upphittade föremål. Det finns ingen bagageförvaring på Ajaccio flygplats.

Information

Informationsdisken finns i centralhallen. Där kan man få information om avgångs- och ankomsttider för flygplan, bussar och tåg från Ajaccio. Det finns också datorskärmar med turistinformation om Korsika.

Business

Ajaccio flygplats har inget businesscenter, men det finns planer på att skapa ett i framtiden. Omfattande faciliteter för affärsresande finns på Hotel Campo Dell'Oro och på Hotel Castel Vecchio i Ajaccios centrum.

Handikappade

Flygplatsen är relativt handikappvänlig. Det finns rullstolsramper och anpassade toaletter.

Andra tjänster

Det finns ingen bank på flygplatsen men det finns en bankomat. Trådlöst internet finns tillgängligt i terminalen.

Kontakt

Kontakt

Adress

Ajaccio flygplats
Chambre de Commerce et d'Industrie d'Ajaccio et de la Corse du Sud
Hôtel Consulaire - Quai l'Herminier
BP 253
20 180 Ajaccio Cedex 1
Frankrike

Telefon, fax, e-post

Telefon: +33(0)4 9523 5656
Fax: +33(0)4 9521 2389
E-post: aeroport.ajaccio@sudcorse.cci.fr

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: AJA
ICAO flygplatskod: LFKJ

Webbsidor