Beauvais flygplats: Beauvais Tille flygplats (BVA)

Beauvais Tille flygplats

Beauvais Tille flygplats är belägen 7 mil från Paris centrum. Flygplatsen öppnades som en liten regional flygplats nära Beauvais. Under Andra världskriget utvidgade den tyska armén flygplatsen. Beauvais Tille är en populär destination om man åker på weekendresor till Paris. Flygplatsen tar varje år emot ungefär 2 miljoner passagerare. Flygplatsen har en terminal med fyra gater.

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: BVA
ICAO flygplatskod: LFOB

Transport

Lokaltransport

Tåg

Beauvais järnvägsstation är belägen 4 kilometer från flygplatsen. Den erbjuder till exempel förbindelser till Gare du Nord i Paris och Amiens. Taxibilarna har ett fast pris till stationen. Under dagen kostar en resa till järnvägsstationen 11 EUR. På kvällar och helger kostar det 15 EUR.

Bil och buss

Flygplatsen är belägen ungefär 7 mil från Paris centrum. För att komma till flygplatsen kan man ta motorvägarna A16 och N1 i riktning mot Amiens (utfart 15 Amiens). Beauvais Tille är tydligt angiven på vägskyltar.

En enkelbiljett med flygbussen till Paris kostar 14 EUR. Biljetter är tillgängliga i ankomsthallen vid försäljningsdisken på den högra sidan. Det finns också en super flygbuss (disken ligger i terminal 1:s ankomsthall) som man kan ta från flygplatsen. Denna linje tar resenärerna direkt till Disneyland och andra platser.

Biluthyrning på Beauvais Tille flygplats

Ett flertal biluthyrningsföretag har filialer på flygplatsen (Avis, UCAR, Europcar, Hertz, National och Sixt). Man kan även boka hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. Denna webbsida jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift. 

Taxi

Taxibilar finns tillgängliga utanför terminalen. Under dagen kostar en resa till Paris ungefär 110 EUR och på kvällen 150 EUR. 

Flygplatsparkering

Flygplatsen har ungefär 1900 parkeringsplatser. De två närmaste parkeringsfaciliteterna (P1 och P3) kostar 19,50 EUR 19.50 per dag och 49,40 EUR för fem dagar. På parkeringsplatsen P2, kostar en dag 18,50 EUR och fem dagar 45,30 EUR. För vidare frågor om parkering, vänligen kontakta flygplatsen online.

Tjänster

Service

Hotell

Chenal hotel (tel. +33(0)3 44 060 460) ligger nära flygplatsen. För information om fler hotell och för att boka online vänligen besök Booking.com. Denna webbsida erbjuder många hotellrum till konkurrenskraftiga priser. 

Butiker och restauranger

Flygplatsen har ett fåtal butiker, restauranger, barer och snabbmatsalternativ.

Bagage

Man kan höra sig för om förlorat bagage online. Flygplasten har ingen bagageförvaring. Dessa har tagits bort på grund av säkerhetsrisken.

Information

Ankomsthallen har en informationsdisk där man kan få information angående flygplatsen och tidtabeller. Det är även möjligt att få turistinformation via telefon (+33 (0)3 44 11 19 59) eller att ställa frågor online.

Business

Det finns fyra mötesrum som kan bokas online. Dessa rum är fullt utrustade och kan bokas per timme.

Handikappade

Flygplatsen är mycket handikappvänlig.

Andra tjänster

Flygplatsen har bankomater och växelkontor. Orange erbjuder även trådlöst internet.

Kontakt

Kontakt

Adress

Beauvais flygplats
Tille 
60 000 Beauvais
Frankrike

Telefon, fax, e-post

Telefon: +33(0)3 4411 1956
E-post: service.clients@aeroportbeauvais.com

Flygplatskoder

IATA flygplatskod: BVA
ICAO flygplatskod: LFOB

Webbsidor