Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inga tåg på Kreta.

Bil och buss

Flygplatsen ligger knappt fem kilometer öst om Heraklion. Avfarten till flygplatsen är på Makariou Dikeossinisvägen. Västerut för den dig till Heraklion och österut ansluter vägen till motorvägen som löper längs Kretas norra kust och anknyter till de viktigaste turistorterna.

Stadsbuss 78 går till busstationen i Heraklion. Resan tar 20 minuter och kostar € 0.75. Denna buss stannar också vid det arkeologiska museet.

Biluthyrning på Heraklions flygplats

Det finns diskar i ankomsthallen för biluthyrningsföretagen Avis, Autohellas, Eurodollar, Hertz, Sixt och Travel Star. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda sig av de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Taxibilar hittar man utanför ankomsthallen och man kan resa till Heraklions centrum för € 12.00. Man bör se till att vara helt överens om priset!

Flygplatsparkering

Det finns kort- och långtidsparkeringar nära terminalbyggnaden. Tvärtemot vad som gäller på Kretas andra flygplats (Chania) finns här enbart betald parkering.