Transport

Lokaltransport

Tåg

Det finns inga tåg på Korfu.

Bil och buss

Det finns bara en väg från flygplatsen till staden Korfu.

Bredvid ankomsthallen finns det en busshållplats varifrån det avgår bussar till bussterminalen i Korfu stad och Platia Y Theotoki, vilket också kallas San Roccoplein. Bussar avgår från stationen till många destinationer på Korfu.

De flesta bussar som syns på flygplatsen hyrs av researrangörer. De flesta resor som bokas till Korfu inkluderar transport från flygplatsen till hotellet.

Biluthyrning på Korfu flygplats

I ankomsthallen finns det diskar för biluthyrningsföretag som inkluderar de internationella firmorna: Budget, Hertz och Europcar. Man kan också boka en hyrbil i förväg genom att använda de tjänster som EasyTerra erbjuder. De jämför priser mellan flera olika biluthyrningsföretag i en och samma prisuppgift.

Taxi

Det finns taxi utanför ankomsthallen. Det är tillrådigt att komma överens med föraren om ett pris innan man sätter sig i taxin. Det normala priset för en resa till semesteranläggningarna på Korfus nordöstra kust kostar omkring 30 €. Att åka till Korfu stad kostar cirka 10 €.

Flygplatsparkering

Det finns inte tillräckligt många parkeringsplatser på Korfu, totalt cirka 120. Man får parkera på platser som inte är officiellt tillåtna, såvida man inte hindrar trafiken. Men man måste vara uppmärksam på att det cirkulerar många stora turistbussar i området.